Парламентарните групи на Продължаваме промяната и Демократична България няма да

...
Парламентарните групи на Продължаваме промяната и Демократична България няма да
Коментари Харесай

ДБ и ПП няма да разговарят с Гешев за съдебна реформа

Парламентарните групи на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " няма да се срещнат с основния прокурор Иван Гешев.

От двете обединения са безапелационни, че няма какво да разискват с обвинител номер едно.

Пред Христо Иванов удостовери, че Демократична България няма да се отзоват на поканата на Гешев, тъй като му желаят оставката. Смятаме, че е извънредно време българската прокуратура да обърне нова страница, посочи той. Демократична България не желаят да дават още един път платформа на основния прокурор за " едно втръснало шоу, в което той прави политически изявления, цитира Библията ", както се изрази Иванов и изясни, че подобен диалог е безусловно ненужен. 

Милен Матеев от " Продължаваме промяната " също съобщи, че партиите, които се срещат с Иван Гешев го легитимират като политик. Той навлиза в една сфера, която несъмнено не е негова като представляващ прокуратурата, посочи той. Мястото му не е в политиката, уверен е националният представител. С Иван Гешев сме се срещали три пъти тъкмо в качеството му на основен прокурор в Народно събрание в правна комисия, разясни Матеев. Именно там, съгласно него, е мястото на сходни диалози, а не с обособени политически партии.

Иначе концепциите на Политическа партия за правосъдна промяна са всеобхватни. Част от тях минават през конституционни промени, друга част минават през нормално Народно заседание посредством промени в Закона за правосъдната власт, в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуален кодекс, сподели Матеев. Друга част касаят битката с корупцията и промените в закона за КПКОНПИ. " Продължаваме промяната " желаят и ограничение функционалностите на основния прокурор.

Припомняме, Гешев към този момент се срещна с по-голямята част от партиите в законодателния орган. Вчера беше и срещата му с Българска социалистическа партия, а преди този момент с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Български напредък.

Главният прокурор изпрати писма до всички депутати с искане за разговор за нуждата от правосъдна промяна. Вчера на срещата си с националните от Българска социалистическа партия той изрази вяра да няма парламентарни групи, които да откажат диалог с него.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР