Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша министъра на здравеопазването проф.

...
Парламентарната комисия по здравеопазване ще изслуша министъра на здравеопазването проф.
Коментари Харесай

Изслушват здравния министър Хинков заради електронните рецепти

Парламентарната комисия по опазване на здравето ще изслуша министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков, изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите и изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ АД поради проблемите при въвеждането на електронните предписания за антибиотици и за медикаменти за лекуване на захарен диабет, оказва се от уеб страницата на Народното събрание.

Заседанието ще стартира в 13:00 часа. 

В неделя министър Хинков съобщи, че от въвеждането на електронните предписания на 16 октомври до 19 октомври са били издадени близо 70 хиляди предписания, от които 65% са изпълнени, оповестява Българска телеграфна агенция.

Проф. Христо Хинков изясни, че останалите 35% от рецептите най-вероятно са били връщани. По думите му процентът на неизпълнени предписания не е дребен, само че понижава с всеки ден.

Министър Хинков отговори негативно на въпроса тормози ли се от правосъдни каузи поради електронните предписания. Според него не е правилно, че с електронните предписания се нарушават правата на хората за достъп до лекуване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР