Парламентарната комисия по правосъдието в германската провинция Тюрингия отново свали

...
Парламентарната комисия по правосъдието в германската провинция Тюрингия отново свали
Коментари Харесай

Отнеха имунитета на депутат от Алтернатива за Германия. Използвал нацистки лозунг

Парламентарната комисия по правораздаването в немската провинция Тюрингия още веднъж смъкна имунитета на прочут десен политик след сигнал за потребление на неразрешен нацистки девиз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Няколко източника на ДПА потвърдиха, че комисията е наложила мярката против Бьорн Хоке от " Алтернатива за Германия " още в петък.

След среща през декември в град Гера Хоке е употребявал неразрешения лозунг " Всичко за Германия ", заимстван от щурмовите отряди от партията на Адолф Хитлер през 30-те години на предишния век. 

Хоке написа в " Екс ", че това е осмият път, в който имунитетът му бива свален и че това нарушава правото му на свободно изложение. Той означи и че неговата партия е най-силната в Тюрингия. 

Имунитетът пази депутатите от правосъдно гонене. Ако държавната прокуратура желае да проверява някого от тях, държавната комисия по правораздаването би трябвало да утвърди следствието. 

Хоке е прочут член на АзГ, частично тъй като постоянно прави остри изказвания, само че и тъй като против него има няколко правосъдни процеса. Той възнамерява да бъде водещ претендент на " Алтернатива за Германия " на провинциалните избори в Тюрингия на 1 септември.

Клонът на немската организация за вътрешно разузнаване в Тюрингия категоризира Хоке като десен екстремист. В Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия АзГ също се смята за дясноекстремистка организация. Прокуратурата в Хале повдигна обвинявания против Хоке, като уточни, че той е употребявал лозунга в речта си в Мерзебург, Саксония-Анхалт, в края на май. По това време имунитетът му също е бил свален за това следствие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР