Парламентарната комисия по енергетика даде мандат на енергийния министър Теменужка

...
Парламентарната комисия по енергетика даде мандат на енергийния министър Теменужка
Коментари Харесай

Комисията по енергетика даде мандат на енергийния министър да работи за реализацията на проекта АЕЦ Белене

Парламентарната комисия по енергетика даде мандат на енергийния министър Теменужка Петкова да работи за реализацията на плана АЕЦ " Белене ". Решенето беше препоръчано от ГЕРБ и подкрепено от Българска социалистическа партия, макар че планът на опозицията беше отритнат. Подкрепата от социалистите пристигна с претекста, че страната ни би трябвало да покаже общата си политическа воля пред вложителите.

Министър Петкова се зарадва на политическия консенсус по решението ѝ, само че бе безапелационна, че няма да се отстъпва от оповестените правила:

" Това е реализация на плана на пазарен принцип без даване на държавни гаранции и без дълготрайни контракти за изкупуване на сила.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще поддържат плана на ръководещите и в пленарната зала, изясни Таско Ерменков:

" Само като израз на желанието на Българска социалистическа партия да не пречи, а да основава всички предпоставки за решаването на казуса с АЕЦ " Белене ".

А Рамадан Аталай от Движение за права и свободи разгласи, че каквото и да гласоподават депутатите, Народно събрание е само заслон за решенията на държавното управление:

" Абсолютно нищо не зависи от това решение, което ще вземем ние през днешния ден. За да вземе Министерски съвет, т.е. министър председателят, едно решение, желаете Народно събрание още веднъж да бъде отново оня заслон, който по някакъв метод политически да размие решенията ".

Срокът за избор на стратегически вложител и за структурирането на плана е 31 октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР