Парламентарната комисия по бюджет трябваше да разгледа предложението на Възраждане

...
Парламентарната комисия по бюджет трябваше да разгледа предложението на Възраждане
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС бойкотираха обсъждането на референдума срещу еврото в комисията по бюджет

Парламентарната комисия по бюджет трябваше да прегледа предлагането на " Възраждане " за привикване на референдум, с който се предлага левът да остане национална валута най-малко до 2043 година Това обаче по този начин и не се случи, откакто комисията не събра кворум, защото от залата отсъстваха представителите на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи.

Нито един народен представител от двете най-големи парламентарни групи не пристигна на съвещанието, а от групата на Движение за права и свободи участва единствено Петър Чобанов - който е и краткотраен ръководител на комисията.

Инициативата на " Възраждане ", която трябваше да бъде прегледана през днешния ден, предлага провеждането на референдум с въпроса " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “.
Идеята визира Договора на България за присъединение към Европейския съюз. Съгласно него всяка страна членка би трябвало да одобри общата европейска валута, откакто извърши избрани стопански критерии за товаРеферендумът на " Възраждане " желае да предотврати или по-скоро забави това за период от най-малко 20 години.Запитването обаче е " на ръба на закона ", защото той не разрешава упражняването на директна народна власт по интернационалните контракти, подписани от България, след тяхната ратификация. Договорът на България с Европейски Съюз - по силата на който страната ни е длъжна да одобри единната валута, е утвърден от Народното събрание още през 2005 година
Бойкотът в бюджетата комисия беше използван от " Възраждане " за следващи рецензии против ръководещите и останалите партии в Народното събрание. Депутатът Деян Николов дефинира държанието на своите сътрудници като " позорно бягство на хора, които назовават себе си демократи ".

От партията ще упорстват идната седмица тематиката да влезе в зала, защото срокът за решение по рефенрендума изтича.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР