Парламентарната група на Продължаваме промяната няма да издигне кандидат за

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната няма да издигне кандидат за
Коментари Харесай

ПП оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " няма да издигне претендент за ръководител на Народното събрание на следващия ден, оповестиха на късен брифинг от партията.

Политическа партия отдръпва номинацията на Никола Минчев и няма подкрепи предложението на " Демократична България " за ротационно председателство на Народното събрание. 

Решението е взето на събиране на парламентарната група довечера, изясни Асен Василев.

Той означи, че групировката подхваща тази стъпка, с цел да облекчи процедурата по желание на началник на Народно събрание.

" Ние дадохме късмет на всички ПГ да се обединят към най-достойния претендент, повдигнат от Политическа партия - господин Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той завоюва нй-много гласове и все пак не можахме да излъчим ръководител. Тъй като се появи обвиняване, че ние пречим на опцията да се направи избор, ПГ реши на свое съвещание на утрешното гласоподаване сутринта да не издига претендент и да даде опция на останалите парламентарни групи да поведат гласоподаване ", изясни ръководителят на ПГ на партията Андрей Гюров.

Кирил Петков пък акцентира, че в четвъртък заран, когато депутатите още веднъж ще се съберат в пленарната зала, Политическа партия няма да пречи на гласуването, само че ще постъпи като съпротива - т.е. няма да поддържа претендента на ГЕРБ-СДС за ръководител на Народно събрание Росен Желязков.

Днес 48-ото Народно заседание не съумя да избере ръководител на Народното събрание след две процедури с по две повторни гласувания, създавайки невиждана обстановка. След две гласувания в два тура и голям брой почивки - до съгласие не се стигна. Пет партии издигнаха свои претенденти за ръководител и това на процедура разпиля гласовете без опция нито един от тях да събере болшинство.
https://www.facebook.com/novanewstv/videos/1637367720011379
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР