Парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България /ПП-ДП/ внесе в деловодството

...
Парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България /ПП-ДП/ внесе в деловодството
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Временна парламентарна комисия ще работи по три депутатски имунитета

Парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България ” /ПП-ДП/ внесе в деловодството на Народното събрание план за решение за основаване на краткотрайна парламентарна комисия по настояванията на основния прокурор Иван Гешев за лишаване депутатските имунитети на Бойко Борисов /ГЕРБ/, Даниел Александров /ГЕРБ/ и Кирил Петков /ПП-ДБ/ , оповестиха от обединението.

Според предлагането, комисията ще се състои от 12 депутати – по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли. За всеки случай би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и ще се изготвя настрана мнение. В Народното събрание са импортирани голям размер доказателствени материали, с които членовете на комисията би трябвало да се срещнат.

Със основаването на тази краткотрайна комисия се следва практиката на Народното събрание до момента по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР