Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание

...
Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе в НС промени в Изборния кодекс за връщане на преференцията

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възвръща преференцията.
Това заяви националният прдставител от ГЕРБ и ръководител на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.
Освен това Кирилов насрочва съвещание на правната комисия на Народното събрание за сряда (20.02.2019 г.), на което ще бъдат прегледани ЗИД на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната изборна комисия.
По-рано през днешния ден, след изключително съвещание, от партията се отхвърлиха от поправките за преференциалното гласоподаване в Изборния кодекс, а също по този начин се съгласиха да открият процедура за избор на нова Централна изборна комисия.
Към момента няма реакция от Движение за права и свободи. За Българска социалистическа партия, които оповестиха, че изоставен Народното събрание, в случай че не се анулира високия предел за преференциите, оповестиха постигнатото като частична победа. За да се върнат в пленарна зала, би трябвало да се реши въпроса с машинното гласоподаване. Левицата ще търси общ фронт с други обединения за почтени избори.
„ ГЕРБ не реагираха на мнението на хората, а реагираха от боязън. Страх от гражданската сила, която видяха пред себе си”, сподели водачът на левицата Корнелия Нинова.
Омбудсманът Мая Манолова остана безапелационна, че ще сезира Конституционния съд, в случай че не се отстранен всички промени, които по думите ѝ нарушават изборните права на жителите.
Утре министър председателят е извикал на среща и съдружните си сътрудници от „ Обединени патриоти”. Темата на диалога ще е по какъв начин действа обединението, тъй като в случай че всички вървят на работа в Народното събрание, то няма потребност да се търси поддръжка от други партии отвън ръководещата коалиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР