Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Това обяви на

...
Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Това обяви на
Коментари Харесай

ДПС подготвя конституционни промени

Парламентарната група на Движение за права и свободи приготвя конституционни промени. Това разгласи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев. " Когато сме подготвени с нашия законопроект, ще го дадем на другите парламентарни групи, който желае да ги подпише ", сподели Цонев в отговор на въпрос, обвързван с обезпечаването на парламентарна поддръжка за предложенията. По плана се работи с специалисти и той ще включва " условията и рекомендациите на нашите европейски сътрудници ".

Депутатът заяви, че самодейностите ще бъдат по отношение на антикорупционното законодателство. Той удостовери, че Движение за права и свободи ще поддържа всички начинания, свързани с оповестения от държавното управление приоритет за нулева приемливост към корупцията. " Най-важната борба с корупцията е отстраняването на изискванията за реализиране на такава, а това би трябвало да стартира от законодателството ", уточни Цонев и добави, че по тази тематика парламентарната група на придвижването към този момент е внесла първия си законопроект за премахването на капиталовото поданство и издаването на " златни паспорти ". Друга законодателна самодейност ще е промяна в Закона за публичните поръчки (ЗОП).

От Движение за права и свободи изготвят и промени в Закона за обществените финанси, с цел да бъдат спрени добилите известност " разноски през джипката ". Разходите, които прави изпълнителната власт, би трябвало да минават през глобата на Народното събрание, означи Цонев.

Партията работи и по законодателни промени за възстановяване на бизнес средата - посредством промени в Закона за поощряване на вложенията. Подготвят се и промени в поддръжка на хората и обществената сфера, с които да се подкрепят с ограничения бизнеса и хората да се оправят с рецесията и инфлационния потрес. " Ще бъдат направени и промени в Закона за горите, с цел да спре всяка власт да употребява дървата за огрев като бухалка за политически напън или изборни технологии. Нашият електорат е тежко потърпевш от тези технологии и по времето на ГЕРБ, и по времето на Рашков ", сподели Цонев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР