Парламентарната група на „БСП за България” предлага свои алтернативни мерки

...
Парламентарната група на „БСП за България” предлага свои алтернативни мерки
Коментари Харесай

БСП с четири типа мерки за излизане от кризата


Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” предлага свои различни ограничения за преодолявана на рецесията, подбудена от разпространяването на ковид. Лидерът на левицата Корнелия Нинова показа плана на социалистите по време на дебатите по актуализацията на бюджета. Вчера отрасловата комисия отхвърли всички оферти на Българска социалистическа партия без особени причини.

Първата група от ограничения се отнасят до всички хора, излезли в неплатен отпуск за времето на изключителното състояние и нямат никакъв приход. Към тази група спадат всички самоосигуряващи се лица, измежду които архитекти, юристи, счетоводители, дейци на културата и други. За тях от Българска социалистическа партия желаят държавното управление да обезпечи една минимална работна заплата, както и осигуровките към нея, което възлиза на 725 лв.. Това ще коства на бюджета общо 912 млн. лв..

Втората група наранени хора и проблем, който остава необхванат от актуализацията на бюджета, са земеделските стопани. Предлагаме 30 млн. лв. директна дотация от бюджета към тях, само че целева – за развъждане на плодове, зеленчуци, месо и мляко, изясни Корнелия Нинова.

Сред предложенията на Българска социалистическа партия има и такива за облекчения за дребния и междинен бизнес, който да бъде освободен от такса „ смет”, тротоарно право, както и възнаграждение на Данък добавена стойност върху храни, които са се развалили поради възбраните.

От левицата упорстват още и за помощ към общините в размер на 400 млн. лв. от бюджета, с цел да могат те да компенсират загубата от локалните налози и такси.

Според плановете на опозицията четирите ограничения ще костват на държавната хазна към 1,5 милиарда лв..
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР