Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на сегашните

...
Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на сегашните
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Деница Златева заради Боташ

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска оставката на сегашните шефове на " Булгаргаз " поради контракта с " Боташ ". Пред публицисти депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов изясни, че договорът с " Боташ " е неприличен и заробващ за България. Причината - 486 000 евро плащаме без значение дали употребяваме или не газа, приближаващ през " Боташ ". Договорът не бил координиран и с Министерски съвет, като единствено 8 министри го подписали. Служебният тогава енергиен министър Росен Христов подписал контракта, без да има право да го прави, защото трябвало да бъде подписан от шефа на " Булгаргаз ".

Припомняме, че е Деница Златева, назначена от служебното държавно управление на Румен Радев. Златева е член на Българска социалистическа партия (в момента член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, а е била и в Изпълнителния), вицепремиер в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Тя зае мястото на Людмил Йоцов, който беше назначен от постоянното държавното управление на Кирил Петков.

Гуцанов уточни, че мъчно може да бъде негоден договорът с " Боташ ", само че може да бъде предоговорен. Трябва да бъдат усъвършенствани изискванията по контракта и по тази причина мнението на краткотрайната комисия по тематиката е договорът да замине в прокуратурата и ДАНС, с цел да може те като способени органи е да вземат съответните ограничения, настоя Борислав Гуцанов.

Той възропта, че виновниците за подписването на контракта с " Боташ " не са понесли отговорност. Гуцанов е сигурен, че договорът с " Боташ " ще мине през пленарна зала на Партийния дом още през идната седмица.

Гуцанов добави още, че когато и да бъде закрит сегашният парламент, постоянно ще е късно.
 ПП-ДБ дават контракта с
ПП-ДБ дават контракта с " Боташ " на прокуратурата

Партията упорства за предоговаряне на договора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР