Парламентарната група "Демократична България" призова правоохранителните органи бързо и ефикасно

...
Парламентарната група "Демократична България" призова правоохранителните органи бързо и ефикасно
Коментари Харесай

Демократична България с декларация в парламента относно заплахите към Атанас Чобанов

Парламентарната група "Демократична България " прикани правоохранителните органи бързо и ефикасно да обезвреждат заканите против журналиста Атанас Чобанов в декларация от трибуната на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Декларацията показа националният представител Здравко Маринов, който означи при започване на изявлението, че: "разследващият публицист от Bird.bg Атанас Чобанов е

получил съществени сигнали от непознато държавно управление за непосредствена опасност против него " .

В декларацията се упорства способените служби да разгласят дали въпросните закани в действителност идват от лица, наранени от глобите по световния закон Магнитски, както самият Чобанов предполагал.

"Ние като народни представители не можем да останем безучастни към всеки опит за посягане над живота, здравето и свободата на който и да е български жител ", съобщи депутатът.

В декларацията се показва, че народните представители не могат да останат безмълвни към наказателни акции против публицисти, изключително, когато става дума за проверяваща публицистика.

"В България нереформираната прокуратура и не-дореформираните специфични служби постоянно обръщат тил на закононарушенията на проведената престъпност и корупцията, и проверяващата публицистика остава единственото средство за следствие на дълбоката страна ", уточни Маринов.

Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи, в изявление във връзка направената декларация ,

уточни, че казусът Чобанов, към този момент е бил прегледан от парламентарната група на Движение за права и свободи, като още в понеделник с преднамерено писмо от Движение за права и свободи са алармирали способените органи. Сигналът бе импортиран от ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ и народните представители Йордан Цонев и Делян Пеевски.

"Наистина, в европейска България не може да има даже и подозрения за закани, на който и да било публицист, без значение от това, той какви позиции пази ", сподели Цонев. Той настоя способените органи да открият има ли опасност към журналиста.

" Категорично поддържаме тезата, че в нито една европейска страна ,

най-малкото в България, би трябвало да има подозрения, че публицист може да бъде заплашван, от който и да било и тук внушенията за Магнитски ги оставям на вашата съвест ", означи Йордан Цонев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР