Парламентарната бюджетна комисия прие на второ четене максималният осигурителен доход

...
Парламентарната бюджетна комисия прие на второ четене максималният осигурителен доход
Коментари Харесай

IT секторът: Промените в последния момент на данъци и осигуровки е проблем за компаниите

Парламентарната бюджетна комисия одобри на второ четене оптималният застрахователен приход за 2024 година да се усили на от 3400 лева на 3750 лева. До този растеж с 10% се стигна след три прегласувания. Окончателното решение ще вземат депутатите в пленарната зала.

Държавният бюджет ще бъде признат до края на месеца, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков

Срещу растежа на оптималният застрахователен приход обичайно са от IT бранша, където заплатите преобладаващо са над този предел.

„ Разговорът би трябвало да престане да бъде на полето „ ще подвигаме, няма да подвигаме “,  „ ще взимаме от богатите, ще даваме на бедните “ – изобщо цялата тази изразителност, която върви повече от две години пречи на България да е предвидима дестинация “, разяснява в предаването „ Лице в лице “ Доброслав Димитров, ръководител на Българската асоциация на софтуерните компании.

Липсва предвидимост и работна ръка, добави още той

По думите му диалогът за оптималния застрахователен приход е кардинален и в неговата си същина е проблематичен по метода, по който се прави през последните години.

„ Увеличението не е огромно, само че казусът е, че в този момент е 11 декември – годината свърши. Компаниите са изготвили бюджетите си – сега мениджърите не знаят с какъв брой би трябвало да усилят бюджетите си на фонд „ Работна заплата “. Това е сериозен проблем “, посочи Димитров.

Според политолога Димитър Ганев името на Мария Габриел не е несъмнено като идващ министър-председател

Той разяснява още, че макар обвиняванията, че от IT бранша отхвърлят да са солидарни, в действителност те са най-солидарни, тъй като са на ярко и способстват най-вече посредством вноски в осигурителната система. Системата работи, когато всички са солидарни, а освен една дребна част, добави ръководителят на Българската асоциация на софтуерните компании.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР