Парламентарната асамблея на НАТО призна Руската федерация за терористична държава,

...
Парламентарната асамблея на НАТО призна Руската федерация за терористична държава,
Коментари Харесай

Парламентарната асамблея на НАТО призна Русия за терористична държава

Парламентарната асамблея на НАТО призна Руската федерация за терористична страна, заяви Егор Чернев, началник на непрекъснатата делегация на Украйна, представен от " Новая газета ".

" Днес гласуваме резолюция, която приканва всички съдружници ясно да дефинират, че Руската федерация и нейният сегашен режим работят като терористична организация ", съобщи преди вота ръководителят на ПА на НАТО Джери Конъли (цитиран от European Truth - бел. ред.).

Резолюцията бе призната единомислещо. Освен това документът приканва за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за съветската експанзия.

" Всички 30 страни от НАТО поддържаха предложенията на нашата делегация. Такъв арбитражен съд ще даде опция да бъдат наказани освен директните причинители на военни закононарушения, само че и висшето управление на Руската федерация. Резолюцията ще бъде изпратена до държавните управления и парламентите на всички страни членки на НАТО ", написа Чернев.

В сряда Европейският парламент също ще гласоподава резолюция за признание на Русия като страна спонсор на тероризма. Дебати по този въпрос имаше през октомври.

По-рано Латвия и Естония признаха Русия за спонсор на тероризма. Сенатът на Полша и Камарата на депутатите на Чешката република също одобриха резолюции, в които признават съветските управляващи за терористичен режим.

Освен това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) също призна Русия за страна с терористичен режим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР