Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев

...
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев
Коментари Харесай

Димитър Главчев заминава на тридневно официално посещение в Сърбия

Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик.... към профила, ще замине на тридневно публично посещаване в Сърбия, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Визитата ще стартира в неделя, 29 октомври, с поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в Димитровград. След това ръководителят на Народното събрание и народните представители ще се срещнат с кмета на града Владица Димитров и с общински съветници. В програмата е планувано посещаване на делегацията на Нешков връх, където има обща костница на починалите в Сръбско-българската война сръбски и български воини.

В Ниш българските парламентаристи ще беседват с кмета Дарко Булатович, с регионалния шеф, с ръководителя на общинския съвет и с депутати от този регион. Предвидена е среща на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев с представителите на българското национално малцинство в Ниш.

От пресцентъра на Народното събрание осведомят още, че на 30 октомври /понеделник/ ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев ще беседва с ръководителя на Народната скупщина на Република Сърбия Мая Гойкович. След тази среща ръководителят на българския парламент Димитър Главчев ще се обърне към народните представители в пленарната зала на Народното събрание на Сърбия.

В програмата на българската делегация са планувани срещи с министър-председателя Ана Бърнабич и министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич. По-късно Димитър Главчев ще бъде посетител на откриването на образователната година в българското учебно заведение в Белград "Любен Каравелов ". В последния ден от визитата на 31 октомври /вторник/ ръководителят на Народното събрание ще беседва с президента на Република Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила.

В рамките на визитата българските парламентаристи ще се срещнат и с Групата за другарство "Република България - Република Сърбия ", оповестяват от пресцентъра на Народното събрание. В състава на парламентарната делегация са заместник-председателят на Групата за другарство със Сърбия Павел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град приключва гимназия,... към профила, членовете на групата за другарство Константин Попов, Таско Ерменков, Велислава Кръстева и ръководителят на ПГ на Политическа партия Воля Гергана Стефанова, се споделя още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР