Паркоместа, достатъчни да паркира малък камион на пуснатия само преди

...
Паркоместа, достатъчни да паркира малък камион на пуснатия само преди
Коментари Харесай

От Столична община обясниха защо паркоместата по бул."Патриарх Евтимий" са толкова големи

Паркоместа, задоволителни да паркира дребен камион на пуснатия единствено преди дни бул. "Патриарх Евтимий " в София. За сметка на това без бус лента или велоалеи. Този следващ ремонт възмути жители.

БЛИЦ към този момент сподели любопитно видео от ремонтираната права поради построяването на столичното метро.

От Столична община обявиха, че е непокътнат профилът и габаритът:

„ Габаритът и профилът на булеварда бяха непокътнати във типа, в който той беше и преди започването на строителните действия по метростанцията. Отново има обособени три ленти за придвижване на коли, има и обособени места за паркиране по 45 градуса от едната страна, а от другата – северния тротоар, то е паралелно.

Пропускателната дарба е непокътната, непокътнат е и броят на паркоместата”, сподели Димитър Петров от дирекция „ Управление и разбор на трафика” на Столична община в предаването „ Здравей, България”.



Той добави, че паркоместата са такива, тъй като в дължината им е заложен габаритът, който е очакван за построяването на плануванаъа велоалея.

Към момента тя не може да бъде построена в целокупност, планува се реорганизация на тротоарната настилка и изместване на шахтите в региона на „ Петте кьошета” и бул. „ Витоша”.

„ Част от маркировката е остаряла, само че това няма да докара до комплициране на водачите. Резервирането на този габарит ни подсигурява, че няма да се преправя нищо по новия сектор. Булевард „ Патриарх Евтимий няма да бъде затварян догодина”, съобщи още Петров.

Новите паркоместа са с 2,5 метра по-дълги от старите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР