Паркираната ѝ кола потегли и разби оградата на училище, след

...
Паркираната ѝ кола потегли и разби оградата на училище, след
Коментари Харесай

Българка уби дете в Италия след нелеп инцидент с паркирана кола

Паркираната ѝ кола потегли и разруши оградата на учебно заведение, след което прегази играещи възпитаници

38-годишна българка, майка на две деца на 10 и 8 години, се проверява за предизвикателство на ликвидиране на пътя при драматичен случай до детска градина в град Л’Акуила, написа

Паркираната кола на българката тръгнала по надолнището до намиращата се там детска градина и откакто разрушила огражденията й, смачкала 6 деца. 4-годишният Томазо д’Агостино по-късно умрял в болничното заведение. Друго дете е в доста тежко положение.

Трагедията се развила в сряда в 14,30 часа, когато българката, майка на две деца, отишла да вземе едното си момче от учебно заведение в Пиле, квартал на Л’Акуила. Паркирала колата си „ Фолксваген Пасат” на наклонената улица до него и оставила детето си в автомобила, с цел да отиде да вземе другото. Властите към момента не знаят дали тя е не запомнила да дръпне ръчната спирачка, или пък детето в колата, играейки, я освободило. По-вероятна е обаче втората теза. В резултат на това автомобилът потеглил по надолнището, счупил оградата и се стоварил с всичка мощ върху група от десетина играещи в градината деца. Някои съумели да избягат, други останали притиснати под гумите. Веднага по-късно били извикани коли за спешна помощ и полиция. Всички деца изпаднали в потрес от случилото се. Спасили се само тези, които в този миг играели в детската къщурка в градината.

Когато пристигнахме, видяхме хора на улицата със сълзи на очи, а плачът и виковете на децата бяха неудържими. Около нас имаше коли за спешна помощ, полиция, сирени. Веднага влязохме вътре, сцената беше ужасяваща и сюреална”, сподели пред италианските медии бащата на едно от децата.

Две 4-годишни момиченца са били превозени с хеликоптер в римската поликлиника „ Джемели”. Едното е в тежко положение. Друго дете е било откарано в детската болница „ Бамбино Джесу” в столицата. Две близначета се намират в болничното заведение на Л'Акуила, само че са отвън заплаха.

През цялото време избавителните акции пред учебното заведение били осъществявани при изключителни компликации поради тесните пътища в тази зона.

Това е голяма покруса, която ни оставя извънредно смутени, както и децата. Сега би трябвало да бъдем покрай фамилията на Томазо и на ранените деца”, сподели очевидец на нещастието пред медиите.

„ Дълбоко съм накърнен. Не мога даже да си показва болката, която изпитват родителите на ранените деца”, сподели кметът на Л’Акуила Пиерлуиджи Бионди. “Като татко и като представител на институциите съм без думи. Надяваме се и се молим равносметката от нещастието да не стане още по-тежка”, добави кметът.

От 19 май до деня на погребението на Томазо в града е разгласен печал.

„ Всички сме разтърсени и сме покрай болката на фамилиите на пострадалите”, сподели и президентът на област Абруцо Марко Марсилио.

Министърът на образованието Патрицио Бианки също засвидетелства съпричастността си към болката на фамилиите на починалото и на ранените деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР