Парк Джин, външен министър в южнокорейскoто правителството, каза, че Северна

...
Парк Джин, външен министър в южнокорейскoто правителството, каза, че Северна
Коментари Харесай

Южна Корея предупреди северната си съседка, че ще наложи киберсанкции на Пхенян, ако извърши ядрен опит

Парк Джин, външен министър в южнокорейскoто държавното управление, сподели, че Северна Корея е завършила подготовката за своя първи нуклеарен опит

Като част от тези наказания се планува взимането на ограничения за ограничение на способността на Северна Корея да подхваща хакерски атаки.

Парк Джин, който стана външен министър в държавното управление на новия южнокорейски президент Юн Сук-йол през май, сподели, че Северна Корея е завършила подготовката за своя първи нуклеарен опит от 2017 година насетне, съобщи.

Северна Корея към този момент е подложена на наказания от Организация на обединените нации поради своята нуклеарна и ракетна стратегия и Съветът за сигурност на Организация на обединените нации евентуално ще одобри "много по-силна " резолюция, в случай че Пхенян извърши теста, като в нея ще има и ограничения против хакерите на Севера, сподели Парк.

Съединени американски щати и Южна Корея настояват, че Пхенян е мобилизирал хиляди хакери, които крадат средства, в това число криптовалути, с цел да обезпечат финансиране за севернокорейските оръжейни стратегии. Севернокорейското външно министерство отхвърля тези обвинявания и споделя, че оръжейните стратегии на Севера са за самозащита. Няколко американски представители бяха в Южна Корея тази седмица, с цел да вземат участие в разисквания, отдадени на въпроса каква да бъде реакцията на оръжейните проби на Севера и по какъв метод да бъдат обновени договарянията за денуклеаризация на Корейския полуостров.

Парк също по този начин се зарече да откри решение на спор с Япония, който подкопава връзките сред двете страни и който стартира, откакто южнокорейски съд подреди да бъдат конфискувани активите на японски компании, упрекнати в това, че не са изплатили обезщетения на хора, чийто труд са употребявали по времето на Втората международна война.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР