Пържените картофки без никакво съмнение са любима гарнитура на малки

...
Пържените картофки без никакво съмнение са любима гарнитура на малки
Коментари Харесай

Идеи за здравословна гарнитура

Пържените картофки без никакво подозрение са обичана гарнитура на дребни и огромни и пасват както на всевъзможни месни ястия, по този начин и на риба. Но колкото и вкусни да са те, са включени в листата на най-вредните храни.

Поради тази причина в следните редове ще ви предложим няколко хрумвания за гарнитура, която е освен толкоз вкусна, колкото и пържените картофки, само че и здравословна.

Студени салати от пресни зеленчуци или плодове

Всичко сезонно е най-полезно и здравословно. Дали ще си извършите салата от домати, краставички, чушки или пък тиквички, патладжан и така нататък, няма никакво значение. Ако не добавяте към нея нездравословни сосове като майонезения, вие ще разполагате с чудесна салата, която служи съвършено и като здравословна гарнитура.

Топла гарнитура от гриловани зеленчуци или зеленчуци на пара

Като изключим някои зеленчуци, които по предписание се похапват единствено студени (като краставиците например), можете умерено да развихрите въображението си.

 гриловани зеленчуци са здравословна гарнитура

Задушен грах, моркови, царевица, броколи, зелен фасул, карфиол и така нататък биха се трансформирали в една извънредно здравословна гарнитура, изключително в случай че не добавяте никакво масло към тях. А на грил стават чудесни тиквички, домати, патладжан и какво ли още не. Да не забравим и нарязания на колелца кромид лук, който е един от най-мощните естествени антибиотици.

Салати/гарнитури от киноа, лимец, чиа, спелта или елда

Макар към момента тези растения да ви звучат прекомерно реформаторски, в случай че се разровите малко из интернет пространството, ще разберете, че те са употребявани за кулинарни цели от епохи. Търсейки из интернет пространството за съответни предписания ще се запознаете и с големите изгоди, които имат за човешкото здраве, а това, което ние ще споделим е, че за тях към момента няма данни да са се трансформирали в следващия ГМО артикул, каквито са пшеницата и царевицата.

Хумус

Както добре знаем, хумусът се подготвя от нахут, който съдържа в себе си доста скъпи минерали, витамини и фибри. Освен по типичен метод обаче, можете да си приготвите и хумус с авокадо, печени червени чушки или даже грах. Нахутът не се предлага за консумация само на хората, страдащи от подагра, тъй като съдържа в себе си много пурини, които провокират повишаване на пикочната киселина.

Аспержи

Мммм, сещате ли се за аромата на изпечените на грил тиган аспержи, които са увити в бекон? Стига аспержите да са същински, както и беконът да е от същинско месо, това би се трансформирало в чудесна здравословна гарнитура към съвсем всевъзможни съществени ястия. Тук още веднъж ще прибавим, че подобоно на нахута, по този начин и аспержите са богати на пурини.

Вижте и някои хрумвания за:

- гарнитура с моркови;

- гарнитура с броколи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР