Пържени картофки се предлагат не само в заведенията за бързо

...
Пържени картофки се предлагат не само в заведенията за бързо
Коментари Харесай

Защо във всеки елитен ресторант слагат по лъжичка БАКПУЛВЕР в картофите?

Пържени картофки се оферират освен в заведенията за бързо хранене, само че и в елитните заведения за хранене. Те са толкоз вкусни и апетитни, че няма по какъв начин човек да не им се наслаждения, до момента в който ги похапва.

Вероятно обаче и вие сте се замисляли, че пържените картофки вкъщи напълно не изгледат, а и не са толкоз фантастични на усет, като тези, които ни сервират в обичаното заведение за хранене. Питате ли се каква е повода за това?
Защо в заведенията за хранене прибавят 1 лъжичка бакпулвер към картофките?
Сега ще разберете една от тайните на готвачите, която никой не желае да разкрива. Ще се изненадате за какво вършат това и каква в действителност е ролята на бакпулвера в цялата тази работа.

 Никой не е вярвал, че картофената вода може да послужи и за това! Никой не е вярвал, че картофената вода може да послужи и за това!
Знаете ли, че нашите баби са употребявали картофената вода за най-разнообразни цели? Днес ще имате опцията да научите защо тъкмо...

Бакпулверът е една от най-често употребяваните подправки в кулинарията. Свикнали сме да го прибавяме към сладкиши и най-различни печива. Когато обаче тази съставна част я прибавим към картофите, то крайният резултат е свръхестествен. Получава се мека сърцевина и хрупкава, златиста коричка.

Освен всичко останало, по този метод картофът, до момента в който се пържи, не поема съвсем никаква лой. Не единствено, че ще се насладите на необикновен усет, само че и ще ядете надалеч по-здравословна храна.

Когато почистите и измиете картофите, нарежете ги на филийки, пръчици или каквато форма предпочитате. След това ги овкусете по ваш избор и не забравяйте да ги поръсите с бакпулвер. Този трик е годен както за пържените картофи, по този начин и за печени, сотирани или други.

Накрая ще се насладите на превъзходен усет и храна, топяща се в устата. Опитайте и няма да съжалявате. Не инцидентно занаятчия готвачите го вършат това всякога, преди да си получите поръчката!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР