Париж. Започнаха протестите срещу по-строгите санитарни мерки, насочени към борба

...
Париж. Започнаха протестите срещу по-строгите санитарни мерки, насочени към борба
Коментари Харесай

ТАСС: В Париж започнаха протестите срещу ограничителните мерки

Париж. Започнаха митингите против по-строгите санитарни ограничения, ориентирани към битка с COVID-19, във френската столица. Според сътрудник на ТАСС , огромна колона от протестиращи са напуснали квартала Пон дьо Ньой в западната част на града и са траяли към площад Шатле, ситуиран в централната част на Париж.

Над колоната бяха издигнати банери с искане рестриктивните мерки, наложени от държавното управление, да не нарушават свободите на жителите и да не усложняват така и така сложния живот в подтекста на епидемията от ковид. " Долу санитарните пропуски! ", " Долу санитарната тирания! " – написа на някои от лозунгите. Новите ограничения, по-специално, изискват от жителите откакто създадат тест за ковид или се имунизират, да получат здравни карти от идващия понеделник, които би трябвало да бъдат показвани в театри и концертни зали, заведения за хранене, кафенета и магазини. Колона от протестиращи скандира " Свобода! ", " Свобода! "

Сред стачкуващите на площад Пон дьо Ньой е и един от водачите на „ жълтите жилетки “ Жером Родригес, заобиколен от многочислените му последователи. По време на проява в Париж против санитарните ограничения на 14 юли той беше арестуван два пъти от полицията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР