Париж. След речта на френския президент Еманюел Макрон и обявяването

...
Париж. След речта на френския президент Еманюел Макрон и обявяването
Коментари Харесай

Liberation: След новините за задължителната ваксинация, французите се хвърлиха да търсят фалшиви сертификати

Париж. След речта на френския президент Еманюел Макрон и оповестяването на нови ограничения за битка с пандемията във френския сегмент на интернет, трафикът се усили освен на уеб страницата за регистрация за имунизации. Според Libération броят на запитванията за подправени ваксини, подправени санитарни пропуски и подправени PCR тествое е повишен. По време на тази тирада мрежата бе наводнена от скрийншоти на екрани с оферти за подправени документи.

Както отбелязва създателят на публикацията, наложителният темперамент на ограниченията поражда опити за тяхното заобикаляне. Следователно подправените документи се търсят от няколко месеца. Те се продават основно посредством месинджъри като Telegram и костват от 150 до 300 евро. Френските управляващи признават, че някои медицински експерти ще фалшифицират, макар че системата за QR код е по-трудна за подправяне, в сравнение с книжен документ.

Понякога обаче потребителите прибягват до странни ограничения, отбелязва създателят на публикацията. Например един човек намира различен със същото име и фамилия и го моли за QR код. Но неговият контрагент се оказал доктор и вместо да показа кода, го насърчи да получи същинска ваксина.

Libération напомня, че за производството или потреблението на подправени документи хората ги грозят три години затвор и санкция от 45 000 евро.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР