Париж. Протестиращи срещу ваксинационните пропуски се събраха в градове в

...
Париж. Протестиращи срещу ваксинационните пропуски се събраха в градове в
Коментари Харесай

Reuters: Във Франция се проведоха протести срещу ваксинационните пропуски

Париж. Протестиращи против имунизационните пропуски се събраха в градове в цяла Франция в събота, заклеймявайки желанието на президента Еманюел Макрон да „ вбеси “ хората, отказващи имунизации против Covid-19, като стяга рестриктивните мерки на гражданските им свободи, предава Reuters .

Макрон съобщи тази седмица, че желае да нервира неимунизираните хора, като направи живота им толкоз комплициран, че в последна сметка те да се имунизират. Неваксинираните хора са безотговорни и недостойни да бъдат считани за жители, добави той.

В Париж протестиращите отвърнаха, като възприеха жаргонната му дефиниция, скандирайки „ Ще ви вбесим “.

Други носеха лозунги с надпис " Не на имунизационния пропуск ", отпратка към законодателния напън на Макрон да изисква доказателство за имунизация, за достъп до места като кафенета, питейни заведения и музеи.

Протестиращите се събраха и по улиците в Марсилия, Нант и Льо Ман, наред с други градове.

„ (Думите на Макрон) бяха последната капка. Ние не сме безотговорни “, сподели болничният админ Виржин Уже, която е избегнала наложителна имунизация за здравните служащи, тъй като се е заразила с ковид в края на предходната година.

Протестиращите упрекват Макрон в потъпкване на свободите им и неравностойно отношение към жителите. Той споделя, че свободите носят отговорности, които включват отбрана на здравето на другите.

Франция записва повече от 300 000 нови инфектирани с ковид за повторно за седмица в петък. Хоспитализациите, в това число пациенти с Covid-19 в интензивни отделения, нарастват непрекъснато, което натоварва здравната система.

Някои лечебни заведения оповестяват, че към 85% от пациентите в интензивно поделение не са имунизирани против Covid-19. Данните демонстрират, че 90% от лицата над 12 години, отговарящи на изискванията за имунизация против ковид, са изцяло имунизирани.

Хората във Франция към този момент би трябвало да показват доказателство за имунизация или негативен тест, с цел да влизат в заведения за хранене и питейни заведения и да употребяват междурегионални влакове. Но с повишаването на инфекциите с варианта „ Омикрон “, държавното управление желае да се откаже от опцията за тестване.

Три месеца преди президентските избори, грубият език на Макрон наподобява беше обмислен, засягайки възходящо отчаяние в обществото против неимунизираните.

Съперникът му от консерваторите Валери Пекрес сподели, че Макрон забива чеп в страната. Крайнодесният претендент Ерик Земур осъди „ детинските “, съгласно него, изявления на президента.

По улиците на столицата протестиращите упрекнаха Макрон, че политизира пандемията преди изборите.

„ Искам той да вбеси наркодилърите и нарушителите, а не елементарните хора “, сподели един 55-годишен протестиращ, поискал анонимност, тъй като ръководи бизнес.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР