Париж. Президентът Румен Радев призова днес Организацията за икономическо сътрудничество

...
Париж. Президентът Румен Радев призова днес Организацията за икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев призова ОИСР да признае постигнатото от България за изпълнение на критериите за членство

Париж. Президентът Румен Радев прикани през днешния ден Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) да признае напъните на България през последните години за реализиране на пълноправно участие. Това оповестиха от прессекретариата на президента . На среща с генералния секретар на Организацията Анхел Гурия в Париж, българският държавен глава уточни, че страната ни е член на Европейския съюз от 10 години, дава отговор на критериите за участие и е част от всички работни органи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
„ Кандидатурата на България за участие се поддържа и от всички 22 държави-членки на Европейски Съюз, които вземат участие и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз “, съобщи Румен Радев и добави, че макар че не е член на Организацията, България съблюдава и работи за одобряването на избраните от нея интернационалните стандарти в търговията.
Анхел Гурия удостовери готовността на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за засилено съдействие с България по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и открои образованието, опазването на здравето и други сфери, в които може да бъде задълбочено двустранното партньорство с България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР