Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е възможно

...
Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е възможно
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Задължителна ваксинация? Вариант е, но няма смисъл...

Париж. Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е допустимо имунизацията против COVID-19 в последна сметка да стане наложителна във Франция, само че сподели, че към този момент това не е приоритет, предава Reuters .

Подобно на европейските си съседи и страни по целия свят, Франция се бори да откри способи да овладее новата вълна на пандемията. Седемдневната междинна стойност на новите инфекции във Франция е най-високата от ноември 2020 година

Попитан в изявление пред малките екрани TF1 и LCI дали имунизацията против COVID-19 може да стане наложителна във Франция, Макрон сподели: „ Тази догадка съществува “.

Но той бързо добави, че Франция е „ съвсем там “ на процедура. Тъй като близо 90% от отговарящите на изискванията хора във Франция към този момент са имунизирани, Франция не е надалеч от равнището на приемане, което ще бъде реализирано, като направи инжекциите наложителни, сподели той.

На първо място, той насърчи тези, които към момента не са се ваксинирали, да го създадат.

„ Има малко повече от 5 милиона наши съграждани, които не са имунизирани и по тази причина в действителност ги приканвам да поемат отговорност, тъй като не са предпазени и през днешния ден виждаме доста случаи в болница... с хора, които не са били имунизирани “.

„ Ваксинирай, ваксинирай, ваксинирай: това е първият дирек “, сподели той в изявлението, което беше записано в неделя и излъчено в сряда.

За деца на възраст от 5 до 11 години имунизациите са желателни, само че „ това ще зависи от родителите “, сподели той.

Макрон отхвърли да изключи налагането на нови ограничавания по време на Коледните празници, като сподели, че „ човек постоянно би трябвало да бъде внимателен по такива въпроси “. Той също по този начин сподели, че чака лечебните заведения да бъдат подложени на огромен напън в хода на празниците, заради огромния брой случаи на COVID-19.

Франция обмисля въвеждането на наложителни PCR проби за всички пасажери, влизащи в страната от Англия, където инфекциите, свързани с разновидността Омикрон, нарастват, съобщиа източник от френското държавно управление по-рано в сряда.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР