Париж отново атакува мръсния въздух и големите задръствания. Притежанието на автомобил

...
Париж отново атакува мръсния въздух и големите задръствания.
Притежанието на автомобил
Коментари Харесай

Париж на война с джиповете

Париж още веднъж нападна мръсния въздух и огромните тапи.

Притежанието на автомобил във френската столица се трансформира във все по-недостъпен разкош за парижани.

След като забрани старите коли в центъра на Париж, в този момент локалната администрация желае да направи паркирането на огромни коли по-скъпо.

За задачата, думата ще имат жителите на града, които ще решат посредством референдум. 

Често приказваме за фрапантните ограничения, които Франция, и в частност Париж, постановат с цел да откажат водачите от персоналните коли. Сега на прицел са огромните коли, които съгласно кмета на френската столица освен, че заемат място и замърсяват повече, само че и са причина за по тежки пътни произшествия.

Парижкият градоначалник трансформира намаляването на автомобилното пространство в съществена своя политика. Конкретно тази процедура Ан Идалго заимства от кмета на Лион, неприкрит природозащитник, който от идната година също ще постанова по-високи цени за паркиране на по-тежките и по-замърсяващи транспортни средства.

За повторно в границите на година Париж се допитва до своите жители по въпрос обвързван с безвредното и екологично напредване. През април предходната година, след референдум, парижани взеха решение да сложат завършек на електрическите тротинетки чартърен. Сега управата на френската столица ги пита - Трябва ли джиповете да заплащат по-висока такса " Паркиране "?

„ Това е единствено първата стъпка. По-общото посланието е доста ясно. То желае да каже на производителите - Спрете да произвеждате този вид коли, тъй като това е прекомерно скъпо, прекомерно замърсяващо и даже неуместно за времето, в което живеем. Трябва да преминем към по-леки транспортни средства и да кажем на всички тези, които не престават да употребяват персоналните си коли, тъй като са най-богати - Не! След няколко години, след няколко месеца, вие няма да сте добре пристигнали в Париж ", съобщи Давид Белиар, заместник-кмет на Париж по превоза, съобщи Нова тв.

Гражданският избор е плануван за 4 февруари. Ако парижани кажат “Да ” по-високите такси ще обиден освен колите с вътрешно горене, само че и хибридните и електрически коли с тегло над 2 тона.

„ Ако забележим, че има мощна готовност при гласуването „ за “ ще можем да изведем предлагането както на национално, по този начин и на европейско равнище. Въпросът в действителност е да спрем да произвеждаме този вид транспортни средства. Това е залогът ”, добави Белиар. 

Докато броят на колите в Париж непрестанно понижава, то междинният размер на транспортните средства в столицата се усилва. Парижката администрация твърди, че джиповете употребяват доста повече гориво, а поради размера си са по-опасни за пешеходците.

Влезе в действие ограничаването за придвижване на остарели коли в центъра на София

„ Както знаете, колите се санкционират в Париж и на всички места другаде. Днес водачът се счита за дойна крава - 60% налог върху горивата, 40% налог върху магистралните такси. Зони с ниски излъчвания. И в случай че през днешния ден, колите са по-тежки и обемисти, в сравнение с са били, това е от съображения за сигурност, комфорт и даже екология. Направени са доста модификации, положени са големи старания. Разбира се, че това се показва в в допълнение тегло ", съобщи Филип Нозиер, президент на Асоциацията “40 милиона автомобилисти ”. 

Според Асоциацията на европейските производители на коли, през предходната година съвсем половината от новите продадени коли в Европа са джипове. Заради неналичието на място, мръсния въздух и сериозния трафик, доста парижани поддържат предлагането на локалната власт.

„ Тези коли са знак на друга ера. Символ на това да мачкаш другите, което не ми харесва. По-тежката кола употребява повече гориво и затова замърсява повече. Така, че считам, че е обикновено да бъдат облагани с повече налози и такси от по-малките коли ", уточни Анри Дюре, гражданин на Париж. 

И до момента в който Париж следва да избира, Лион към този момент реши да полза с по-викоки такси за паркиране по-големите транспортни средства.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР