Париж и Киев планирали да сключат в близко бъдеще двустранно

...
Париж и Киев планирали да сключат в близко бъдеще двустранно
Коментари Харесай

Макрон и Зеленски обсъдиха ситуацията на фронта и нуждите на Украйна от оръжие

Париж и Киев възнамерявали да сключат в близко бъдеще двустранно съглашение в областта на сигурността
Френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски разискаха по телефона обстановката на фронта и " потребностите на Украйна " от оръжия и муниции, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разговаряхме за обстановката на бойното поле и потребностите на Украйна в областта на защитата, които включват безпилотни летателни апарати, артилерия и муниции, системи за електронна битка и за противовъздушна защита ", написа Зеленски в обществената мрежа " Екс ".

Той дефинира диалога като " доста позитивен и изчерпателен ", като благодари на Франция за нейната " непоколебима поддръжка ".

Елисейският замък удостовери, че двамата водачи са разискали " развиването на обстановката на терен и потребностите на Украйна ".

" Президентът на Франция удостовери решимостта на Париж да окаже цялата нужна поддръжка, в дълготраен проект и дружно с всички свои сътрудници, с цел да спре нападателната война на Русия ", уточни канцеларията на френския президент.

Двамата водачи разискаха и двустранното съглашение в областта на сигурността, което Франция и Украйна възнамеряват да сключат в близко бъдеще по образеца на това, което Киев неотдавна подписа с Англия.

През последните седмици поддръжката на Франция за Украйна докара до ескалация на напрежението с Русия, която осъди, по думите ѝ, " милитаристичната екзалтираност " на Париж под формата на обещанията за нови оръжейни доставки за Киев, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР