Париж. Френските власти въвеждат задължителни реваксинации на пожарникари и медицински

...
Париж. Френските власти въвеждат задължителни реваксинации на пожарникари и медицински
Коментари Харесай

France Inter: Във Франция ще задължат медиците и пожарникарите да се ваксинират с трета доза

Париж. Френските управляващи вкарват наложителни реваксинации на пожарникари и медицински личен състав на 30 януари. Това заяви министърът на обществените въпроси и опазването на здравето Оливие Веран в събота в ефира на радиостанцията France Inter .

„ Ще засилим уговорката да имунизираме медицинския личен състав и пожарникарите с трета доза (на имунизацията против коронавирус) от 30 януари “, сподели Веран. Според него това е належащо, с цел да се избегне увеличение на броя на чиновниците от тези категории, които не могат да вървят на работа заради заразяване с Covid-19 и карантина след контакт със инфектирани.

Според министъра на опазването на здравето във Франция, в това число в региона на Париж, са открити няколко групи от заразяване с новия вариант „ Омикрон “.

Страната ще анулира концертите и фойерверките в новогодишната нощ. В началото на януари държавното управление ще разиска законопроект, който планува подмяна на санитарните пропуски със документи за имунизация. Наличието на подобен документ, публикуван единствено на имунизираните, ще е належащо за достъп до институции за отдих и културни събития. Досега здравна карта се издава както след имунизация с утвърдени в Европейски Съюз препарати, по този начин и въз основа на доказателство за минало заболяване.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР