Париж. Двама от центристките съюзниците на френския президент Еманюел Макрон

...
Париж. Двама от центристките съюзниците на френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

The New York Times: Още двама министри напуснаха кабинета на Еманюел Макрон

Париж. Двама от центристките съдружниците на френския президент Еманюел Макрон напуснаха държавното управление в сряда на фона на обвиняванията, че тяхната партия е злоупотребила с фондовете на Европейския съюз, написа вестник The New York Times.
Оставките на министъра на правораздаването Франсоа Байру и на министъра на европейските въпроси Мариел дьо Сарнес хвърлиха сянка върху това, което трябваше да бъде незначителна смяна в кабинета. Ден по-рано министърът на защитата Силви Гулард също разгласи, че ще се отдръпна.
Макар че оставките няма да попречат на способността на Макрон да ръководи, те могат да очернят обещанието му да промени френската политика, тъй че да се постави завършек на етичните кавги от предишното.
Байру и дьо Сарнес са част от „ Демократическото придвижване “, центристка партия, водената от Байру, която се съюзни с Макрон по време на президентската акция. Гулард беше определена в Европейския парламент от същата партия през 2009 година и 2014 година, само че неотдавна се дистанцира от " Демократическото придвижване ".

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР