Париж, Бордо, Бретан, Ница - те всички са в списъка

...
Париж, Бордо, Бретан, Ница - те всички са в списъка
Коментари Харесай

Мечтаната ваканция: Пет неизвестни френски града, които трябва да посетите

Париж, Бордо, Бретан, Ница - те всички са в листата ни с стремежи за посещаване, написа profit.bg.

Но до момента в който главните туристически атракции на Франция са известни на туристите от целия свят, постоянно има и поразлични и вдъхновяващи места, които можете да посетите.

Като тези дребни градове, за които може би в никакъв случай не сте чували, само че си заслужава да видите.

Сен Пол де Венс

Разгледайте дребните, ветровити улици на това изумително средновековно населено място, ситуирано на рид. Тук ще видите същинската и неподправена провинция, осеяна с лозя и маслинови дървета.

Вдъхновение на редица художници, като Пикасо, Матис и Шагал, градчето към момента е отлично място за изкуство, без значение дали търсите да купите от локален художник или просто да разгледате някоя от актуалните галерии и музеи в селото.

Тук ще намерите още сладки бутици и занаятчийски магазини и дребни площади, изпълнени с очарователни църкви и фонтани.

Амбоаз



На два до три часа път с кола от Париж, регионът на долината на Лоара е дом на крепости и превъзходни шата. Днес в град Амбоаз можете да се насладите на луксозните архитектурни здания, направени от дървени греди, и да посетите майсторски възобновения палат на Шенонсо.

Внушителната резиденция и нейните галерии са издигнати като мост непосредствено над река Шер. Наблизо е Шамбор, някогашната ловна плантация на Франсис I, която има двойно спираловидно стълбище, две преплетени стълбища, които в никакъв случай не се срещат и за които се приказва, че са проектирани от Леонардо да Винчи.

Арл



Този дребен град, където в миналото е живял Ван Гог, има огромно значение по време на римския интервал, заради което в центъра на града ще откриете сходна на Колизеума сцена, само че без очертанията, които ще видите в Рим.

Останете в гранд хотел Nord-Pinus, където доста от стаите разполагат с сантиментални френски порти, които се отварят към дребните балкони с аспект към площад " Двореца на Форума ", цялостен с локални поданици, които хапват на открито.

Седнете на площада за аперитив, разгледайте занаятчийските оферти на уличните търговци и се насладете на френския живот в един от по-обикновените и по-малко посещавани градове на Южна Франция.

Колмар



Каналите и калдъръмените улици може да ви накарат да мислите, че сте в сцена от кино лентата „ Красавицата и звяра “. И ще желаете да останете доста време тук.

Градчето се намира в сърцето на страната на виното в Елзас (енофили, идвайте). Освен това, с помощта на близостта си до Германия, този североизточен град предлага неповторима композиция от култури, изключително когато става дума за храна.

Гордес



Известен като един от най-луксозните, сходни на Хамптън села в южната част на Франция, Гордес е по-спокойна община. Тук ще откриете и един от най-завладяващите хотели в Прованс - La Bastide de Gordes.

Разположен непосредствено над ослепителната котловина Либерон, гледката от стаята ви ще бъде почтена за Instagram. Наоколо ще видите лавандулови полета, а замъкът от 14-и век в центъра на града е атракция, която не трябва да се пропуща.

И наложително пробвайте брюле в ресторант Le Loup Blanc, с огромен външен двор, скътан в тиха уличка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР