Парични преводи от страна на руснаци към украински благотворителни фондации

...
Парични преводи от страна на руснаци към украински благотворителни фондации
Коментари Харесай

Държавна измяна - ако руснаци помагат на благотворителни организации за Украйна

Парични преводи от страна на руснаци към украински благотворителни фондации могат да се смятат за държавна измяна .

Съобщението на Федералната работа за сигурност на Руската федерация се появява в РИА Новости и " Интерфакс " малко след оповестеното основаване от Европейски Съюз на фонд за Украйна, въпреки и ориентирано към един руснак, чието име обаче не се показва.

" Федералната работа за сигурност на Русия в град Москва и Московска област е получила информация за желанието на съветски жител да извърши закононарушение по член 275 от Наказателния кодекс на Русия (държавна измяна) ", се споделя в изказване на пресслужбата.

Според специфичната работа " по време на специфична военна интервенция на териториите на ДНР, ЛНР и Украйна съветски жител е направил парични преводи по банковата сметка на Международната благотворителна фондация " Завръщане на живите " , записана в Украйна ".

Според наличната информация фондацията работи от 2014 година насам и оказва помощ на украинските въоръжени сили за съоръжение за електронно наблюдаване, безпилотни летателни апарати, информационно съоръжение и военно образование ", се споделя в прессъобщението.

Според ФСББ, поради обстоятелството, че дейностите на въпросното лице, свързани с даването на финансова помощ на задгранична организация, чиято активност е ориентирана против сигурността на Руската федерация , " основават условия за осъществяване на закононарушение по член 275 от Наказателния кодекс на Русия, на 1 юли Федералната работа за сигурност му е отправила публично предизвестие ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР