Парична награда и грамота получи от Община Пазарджик младеж, който

...
Парична награда и грамота получи от Община Пазарджик младеж, който
Коментари Харесай

Община Пазарджик награди младеж, ремонтирал купол на храм в село Паталеница

Парична премия и грамота получи от Община Пазарджик юноша, който ремонтира купола на храма “Успение на света Богородица “ в родното си село Паталеница. Доброто дело Георги Халачев е направил по своя самодейност, като е вложил персонални средства и труд и с помощ от съидейници и донори.



„ Това, което Георги е направил е доста почтено и по тази причина взех решение да удостоверявам моето, както и на целия екип на общината, отношение на почитание към неговата постъпка, тъй като такива хора би трябвало да се показват пред обществото и да получават подобаваща оценка “, сподели Тодор Попов преди да връчи грамотата на Георги Халачев.

Младежът благодари за признанието, като акцентира, че не би трябвало да чакаме различен да свърши работа, а да пазим и надграждаме това, което имаме.

Новият купол е направен от Георги с материали, обезпечени от Йордан Арнаудски и Стоян Стоянов. Младежът, който работи в София, получава поддръжка и от работодателя си - той му дава база, машини,, а проектантът на предприятието изготвя плана също безплатно. Самодейци от групировка “Тракийка “ пък заплащат за превоза на към този момент готовия покрив от столицата до Паталеница, а кранист го слага върху камбанарията, също без да търси пари за труда си.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР