Пари за чистенето на речните корита не се отпускат, затова

...
Пари за чистенето на речните корита не се отпускат, затова
Коментари Харесай

Емил Димитров – Ревизоро: Пари за чистенето на речните корита не се отпускат

Пари за чистенето на речните корита не се отпускат, по тази причина се стига до бедствия с такива мащаби. Не е отговорна противозаконната сеч. Това разяснява в предаването „ Събуди се ” по NOVA някогашният министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

 

„ Коритата на реките би трябвало да се чистят от регионалните управи, само че по тази причина би трябвало да им се дадат пари. А никой не им дава пари. Когато има проблем се стартира – но за какво нищо не е направено?  Областните шефове всяка година подават молби за бюджет за почистване на речните корита, а подобен не им се дава ”, изясни Емил Димитров.

 

„ В обитаемоте места кметът не може да каже на общинския съвет – „ Дайте пари да почистим реката ”. Защото тези пари ще би трябвало да ги вземат или от физкултурния салон, или от детската градина ”, разяснява някогашният министър.

 

„ Ако в тези три села бяха изчистени речните корита, щяха да пострадат по-малко къщи ”, счита той.

 

Димитров даде образец с река Искър в София.

 

„ На река Искър от Панчарево до Нови Искър проводимостта е 30 кубика в секунда. Когато има огромен дъжд и реката е цялостна, стопираме реката, с цел да се вместим в тези 30 кубика. В противоположен случай имаме насипи, където би трябвало да се изкопаят, водата да се излее в полето, с цел да не наводни обитаемоте места ”, изясни Димитров.

 

В Пловдив се балансират 3 язовира, с цел да не наводнят града, изясни още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР