Парфюм и тоалетна вода – разлики За много жени изборът

...
Парфюм и тоалетна вода – разлики За много жени изборът
Коментари Харесай

Парфюм и тоалетна вода – ето каква е разликата

Парфюм и тоалетна вода – разлики

За доста дами изборът на парфюм е доста значим и специфичен развой, даже ненапълно напомнящ на обред. Трябва да вземете решение за марката, да изберете мирис, който да дава отговор на всичките ви условия. Важен е освен ароматът, само че и концентрацията на парфюма, от която зависи неговата продължителност.

 Парфюм и тоалетна вода - ето каква е разликата

За същинските ценители няма да е мъчно да схванат това, само че в случай че занапред стартирате да се запознавате със света на парфюмерията, е доста елементарно да се объркате.

Научте се по какъв начин да избирате най-хубавият парфюм за вас.

Какъв мирис да изберете
Всички типове парфюми се състоят главно от благоуханен концентрат, вода и алкохол. Основната разлика е съотношението на тези три съставния елемент. Парфюмните води, парфюмите, тоалетната вода, одеколонът се разграничават тъкмо по този параметър. Този фактор въздейства и на цената. Нека да поговорим за всеки вид парфюм поотделно.

Парфюм
Най-концентрираният и резистентен. Съдържанието на етерични масла е почти 20-30%, подобен мирис се задържа върху кожата повече от 6 часа и повече от ден върху тъкани или хартия. Парфюмите принадлежат към категорията на елитната парфюмерия.

 Парфюм и тоалетна вода - ето каква е разликата

Поради високата централизация на етерични масла парфюмите имат способността последователно да се разкриват. Тоест, ароматът се трансформира с времето. В първите минути той ще има една миризма, а откакто съставът се промени и миризмата става друга.

 Парфюм и тоалетна вода - ето каква е разликата

Препоръчва се парфюмът да се употребява вечер и през студения сезон. По-добре е да не ги употребявате заран или в горещо време, което единствено усилва тежките аромати. Парфюмът явно не е алтернатива за всекидневието.

Парфюмна вода
Концентрацията на ароматни субстанции е малко по-ниска – към 15-20%. Ароматът остава повече от 4 часа върху кожата и до един ден върху тъканите и хартията. За разлика от парфюмите, тоалетната вода може да се употребява през целия ден.

Този вид парфюмерия няма да резервира аромата си през целия ден и изобилната му приложимост въобще няма да поправя обстановката. Това единствено ще направи миризмата прекомерно остра през първия час, а ежедневните парфюми не би трябвало да са такива.

Тоалетна вода
Концентрацията на ароматни субстанции е почти 7-10%. Подобно на парфюмната вода, тя е подобаваща за приложимост през целия ден. В допълнение, може да се употребява няколко пъти дневно, идеална за действия навън и даже в горещи дни.

Трайността на тоалетната вода е доста по-кратка, само че ароматът е доста по-лек. Това е най-често срещаният вид парфюмерия.

Одеколон
В одеколона наличието на масла е почти 3-5%. Такъв мирис остава върху кожата към два часа, а върху тъканите и хартията – по-малко от един ден. Използва се най-често от мъже.

Свойствата му са сходни на тоалетната вода. В одеколона всички етапи на разкриването на аромата се сливат в едно цяло.

Освежаваща вода
Концентрацията на ароматния съставен елемент е почти 1-3%. Ароматът трае върху кожата по-малко от час. Особеността на този вид парфюмерия е пресен цитрусов мирис. Такъв парфюм може да се употребява през целия ден и за спорт.

Вижте още: Запеканка с пуешко месо, сирене и картофи. Вкусна концепция за обяд

Няма повсеместен съвет, който да дава отговор на всички условия. Има смисъл да си набавяте друга парфюмерия за разнообразни обстановки. Надяваме се, че това малко управление за света на парфюмерията ще ви помогне да откриете, това което да ви хареса.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР