Парашутите не допринасят с нищо да бъде спасен животът на

...
Парашутите не допринасят с нищо да бъде спасен животът на
Коментари Харесай

Учени обявиха, че парашутите не спасяват при скачане от самолет

Парашутите не способстват с нищо да бъде избавен животът на хората, скочили от аероплан, оповестиха саркастично специалисти след проучване, целящо да показва какъв брой тенденциозни могат да са научните писания, заяви в. "Дейли мейл ".

Резултатите от проучването "Погледни, преди да скочиш " са оповестени в коледния брой на сп. "Бритиш медикъл джърнъл ". Макар и публикацията да е написана шеговито, учените от Харвардския университет, отпред с проф. доктор Робърт Уейн Йе, се надяват резултатите им да накарат хората да четат деликатно известията за научните открития, а не диагонално.

Учените признават, че е било мъчно да намерят доброволци, склонни да скочат без парашут от аероплан. Затова са понижили височината на скока на единствено 0,6 м, нещо което те назовават "малка спогодба ". Половината доброволци получили празни раници, а другите - парашути. Не всички парашути обаче се разтворили, поради дребното разстояние от земята.

Никой от участниците в проучването, без значение с парашут или без, не умрял по време на опита или до 30 дни след него, успокояват учените. "Това се дължеше основно на обстоятелството, че успяхме да наберем единствено доброволци, склонни да скочат от имобилен аероплан на земята ", пишат те.

Учените саркастично назовават проучването си "пробив ". Добавят обаче, че резултатите са неприложими за "използването на парашути при пътешестване със аероплан на по-голяма височина и с по-голяма скорост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР