Парадоксално, но факт. Врачанско село реши да направи кардинална промяна

...
Парадоксално, но факт. Врачанско село реши да направи кардинална промяна
Коментари Харесай

Парадоксално, но факт! Решиха да направят кардинална промяна на паметник на Христо Ботев

Парадоксално, само че факт. Врачанско село реши да направи съществена смяна на монумент на Христо Ботев. Самоук художник и кметът на село Добролево вземат решение да реновират монумента на поета бунтовник.

Но концепцията им е надалеч от елементарна. И по този начин в диалог двамата мъже стигат до извода, че щом Ботев е умрял на 29 години и на всички фотоси, запечатали достоверния му облик е с тъмна коса, може да оцветят косата и брадата му с черна багра.

" Само аз сервирам цветя на този монумент. За ден направихме смяната и стартира рецензия в обществените мрежи “, сподели кметът Пепи Данчев.

Художникът също отбрани своята позиция и съобщи, че не вижда да е направил неточност.

" Тези, които ни подлагат на критика, да не би да са приключили в Сорбоната. Когато не схващат от изкуство, не знам за какво се изричат. Не виждам къде тук е поругаването на паметника. Той с черна коса и брада приличаше на жив, считам, че го бяхме подобрили “, изясни самоукият художник.

Част от жителите на селото опазиха своя кмет и видяха в рецензиите политически подбуди.

" Нов кмет, нов монумент, за какво никой не сподели по какъв начин той запълва дупки по улиците самичък с бригада или за какво не снимаха по какъв начин пасат гъски в детската градинка. Децата идват да играят, а виждат изпражнения “, разяснява жена от Добролево, предава bTV.

Тя разясни и че доста от хората в селото са изразили поддръжка за смяната в паметника. 

По-късно черната коса и брада на монумента са заличени и пребоядисани в бронз.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР