Парадоксално, но факт: ново проучване показва, че богатата на протеин

...
Парадоксално, но факт: ново проучване показва, че богатата на протеин
Коментари Харесай

Коя е най-добрата закуска за отслабване?

Парадоксално, само че факт: ново изследване демонстрира, че богатата на протеин закуска може да ви помогне освен да отслабнете, само че и сполучливо да управлявате признаците на диабет вид 2.

Авторите на проучването настояват, че суроватъчният протеин, съдържащ се в прясното мляко, киселото мляко и сиренето е най-хубавото средство, което може да ни накара да се усещаме сити, без да преяждаме. Точно и това оказва помощ да се смъкват непотребните килограми.

Така че яденето на храни, съдържащи такива протеини, за закуска е доста по-удачно от потреблението на такива, които съдържат протеини от различен източник като яйца или риба звук. Суроватъчният протеин, който може да бъде открит даже и на прахуляк, също е добър вид за събаряне на непотребни килограми спрямо яденето на богата на въглехидрати закуска.

Той оказва помощ и за поддържането на естествени равнища на кръвната захар, което точно е неговата огромна изгода за страдащите от диабет. С течение на времето високите равнища на кръвната захар може да доведат до проблеми със сърцето, увреждане на органи, по-бавно зарастване на рани, ампутации и слепота.

Закуската с високо калоричен протеин, обядът и даже дребната вечеря е потвърдено сполучлива тактика за загуба на тегло при хора с наднормено тегло и диабет вид 2, споделя основният създател на проучването – доктор Даниела Якубович, която е професор по медицина в университета в Тел Авив.

 Млечни артикули

Въпреки това изгодите от високо протеинова закуска зависят от източника и качеството на протеина. Суроватъчният протеин на прахуляк, който е натурален артикул от млякото, юридически по време на процеса на основаване на сирене, кара хората да се усещат по-сити, споделя още тя.

В проучването, чиято цел е била да откри въздействието на суроватъчния протеин върху хората с диабет вид 2, са взели участие 48 диабетици с наднормено тегло. Средната възраст на участниците била 59 години. Хората били разграничени на три групи, като всяка била подложена на разнообразни по тип диети, само че одобряваните артикули имали едно и също количество калории.

Проучването траяло 23 месеца, като през това време хората трябвало да съблюдават избрания им режим. Оказало се, че хората от групата, която приемала суроватъчен протеин, изгубили приблизително по 8 кг от тежестта си за 12 седмици.

Хората, хранещи се за закуска със суроватъчен протеин, се чувствали по-малко гладни и по-сити през целия ден, в сравнение с тези, които ядели други протеини или въглехидрати.

Те имали и по-малко съмнения в равнищата на кръвната захар спрямо останалите, които се подложили на другите две диети. Още повече – техният гликиран хемоглобин намалял повече от два пъти спрямо този на другите участници в проучването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР