Папата осъжда „неоправданото“ убийство на кандидата за президент на Еквадор

...
Папа Франциск осъжда остро неоправданото“ убийство на кандидата за президент
Коментари Харесай

Папа Франциск осъжда остро „неоправданото“ убийство на кандидата за президент на Еквадор

От Асошиейтед прес, 12 август, 2023 г., 7:59 ч.

РИМ -- Папа Франциск остро осъди в събота „неоправданото“ убийство на кандидат за президент на Еквадор и призова всички еквадорци да работят заедно за мир.

Първият латиноамерикански папа в историята изпрати съболезнователна телеграма след наглото убийство на Фернандо Вилависенсио на политически митинг в сряда в столицата Кито. Убийството на фигура, чиято жизнена работа беше борбата с престъпността и корупцията, фокусира глобалното внимание върху вълната от насилствени смъртни случаи в Еквадор и уязвимостта на страната към престъпността.

Аржентинският папа йезуит , който посети Еквадор през 2015 г. в едно от първите пътувания от своя понтификат, каза, че се моли за семейството на Вилависенсио и за целия народ на Еквадор.

„По същия начин, в лицето на страданието, причинено от неоправдано насилие, което той осъжда с всичките си сили, Негово светейшество призовава всички граждани и политически сили да се присъединят към общи усилия в полза на мира“, се казва в телеграмата, която е подписана от държавния секретар на Ватикана .

Еквадор е задържал шестима колумбийци във връзка с убийството.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР