Папагалите са едни от най-интересните и енергични домашни любимци. Те

...
Папагалите са едни от най-интересните и енергични домашни любимци. Те
Коментари Харесай

Хранителни добавки за папагали

Папагалите са едни от най-интересните и енергични домашни любимци. Те са пъстри, извънредно дейни, обществени и интелигентни. Те имитират човешките поведенчески характерности, по тази причина се отличават със своята развита емоционалност и особености в характера.

Именно заради тяхната друга сила, папагалите печелят от ден на ден последователи и се трансформират в едни от най-желаните домашни любимци. Отглеждането на папагали е сходно с останалите животни – хранене, вода, игра, разчистване на клетката и задоволително внимание.

За да бъдат вашите папагали все толкоз дейни и енергични, то е добре да закрепвате техния имунитет и оптимално физическо здраве, като им давате хранителни добавки.

Хранителните добавки за папагали се оферират под формата на гранули, които съдържат скъпи естествени съставки, подкрепящи имунната система на птиците. Ето какви са най-често срещаните съставки в питателните добавки и защо спомагат те:

- Бентонитова глина.

Това вещество има скъпи катионни свойства. То се среща в съвсем всяка хранителна добавка за папагали в композиция с други скъпи субстанции. Основната му функционалност е да спомага за оптималното развиване на птиците.

- Калций.

Основното свойство на калция в храненето на папагала е да укрепва костите и да работи удобно върху развиването на телесната тъкан. Освен това, калцият сполучливо поема токсичните субстанции и съединения, съдържащи се в растителните храни или в околната среда.

- Пясък от стриди.

Папагалите се нуждаят от потреблението на смлени разтворими песъчинки. Пясъкът от стриди е елементарно смилаем и съставлява скъп източник на калций. Основната му функционалност е да укрепва костите, ноктите и клюнът, както и да поддържа оптималното здраве на папагала. Друго скъпо свойство на пясъкът от стриди е, че има основна роля в възстановяване качеството на яйцата на папагалите.

- Аминокиселини.

 Папагали

Аминокиселините метионин и холин са страхотна композиция в питателните добавки за папагали. Тяхната съществена роля е да защищават бъбреците и черния дроб. Освен това, тези аминокиселини спомагат за удобния напредък на младите папагали.

- Спирулина.

Спирулината съставлява тип микроводорасли, които се оферират под формата на изсъхнал прахуляк. Тяхната функционалност е да закрепят имунитета на птиците и да се грижат за оптималното положение на перата на папагалчето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР