Папа Франциск заклейми днес разпространяването в интернет на порнография с

...
Папа Франциск заклейми днес разпространяването в интернет на порнография с
Коментари Харесай

Папа Франциск заклейми порнографията и покваряването на душите и телата на децата

Папа Франциск жигосах през днешния ден разпространението в интернет на порнография с деца и възрастни и прикани за по-добра отбрана на децата, ползващи международната компютърна мрежа, съобщи Асошиейтед прес.

Светият отец се срещна с участници в проведена от Католическата черква интернационална конференция, отдадена на битката с детската порнография и отбраната на децата в цифровата епоха. Той поддържа изцяло предложенията за усилване на наказванията за хора, които тормозят и експлоатират деца онлайн, и за усъвършенстването на софтуерните филтри, спиращи достъпа на младежи до порносайтове.

Папата призна, че самата Римокатолическа черква осъзнава "огромната неточност " да се вършат опити за скриване на проблемите със полови похищения. Франциск имаше поради дългогодишната процедура на висшия католически клир да прикрива свещеници от целия свят, изнасилвали и посягали на деца, отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Необходими са интернационалните старания за запазване на децата от развращаване на техните мозъци и насилия против техните тела ", прикани Светият отец. Използвайки необикновена за неговия ранг лексика, папата жигосах "екстремната порнография " в мрежата, потребявана от възрастни, и зачестилата приложимост на думи като "sexting " и "sextortion " измежду 800-те милиона малолетни, сърфиращи из интернет.

Конференцията "Детско достолепие в цифровия свят " се организира два месеца откакто непрекъснат представител на Ватикана във Вашингтон бе отзован, откакто Държавният департамент го уличи в нарушаване на законодателството против детската порнография.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР