Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки

...
Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сексът е красиво нещо

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като " едно от най-красивите неща, които Бог е дал на индивида ", заяви Ройтерс.

Главата на Римокатолическата черква прави коментара в документалната продукция на " Дисни + " " The Pope Answers " ( " Папата дава отговор " ), запечатала негова среща в Рим с 10 младежи на възраст малко над 20 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Те му задават въпроси по голям брой тематики, измежду които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и половите злоупотреби в Католическата черква.

" Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на индивида ", споделя папата в документалния филм. " Да се изразиш полово е благосъстояние. Всичко, което те възпира от същинското полово изложение, те лимитира и понижава това благосъстояние ", споделя светият отец, говорейки за самозадоволяването.

В диалога папа Франциск е запитан знае ли какво е " небинарен човек " и той дава отговор утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността би трябвало да бъдат признати задушевно от Католическата черква.

" Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е татко. И аз нямам право да изгоня който и да било от църквата ", споделя той.

По тематиката за абортите папа Франциск споделя, че свещениците би трябвало да бъдат " милостиви " към дамите, прекратили бременността си, само че и също, че тази процедура си остава неприемлива.

" Добре е нещата да се назовават с същинските им имена. Едно е да си до индивида, претърпял аборт, напълно друго е да оправдаваш това деяние ", споделя той.

Изказванията на папата бяха оповестени от формалния вестник на Ватикана " Осерваторе романо ", който дефинира диалога му с младежите като " открит и откровен разговор ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР