Папа Франциск предупреди, че светът се срива заради глобалното затопляне,

...
Папа Франциск предупреди, че светът се срива заради глобалното затопляне,
Коментари Харесай

Папата предупреди за срив на света вследствие на глобалното затопляне

Папа Франциск предизвести, че светът " се срутва " поради световното стопляне, и прикани участниците в идните договаряния за климата COP28 да се спогодят за обвързващи политики за последователно отричане от изкопаемите горива, съобщи Агенция Франс Прес.


Осем години откакто в своята незабравим разбор очерта опустошителните последствия от провокираното от индивида изменение на климата, 86-годишният понтифекс разгласява продължение, в което предизвестява, че някои вреди към този момент са " необратими ".

" С течение на времето осъзнах, че нашите реакции не са били съответни, до момента в който светът, в който живеем, се срутва и може би се доближава до точката на изкривяване ", написа главата на римокатолическата черква в писмото от 12 страници.

Той съобщи, че идващият кръг от договарянията на Организация на обединените нации за климата, който стартира в Дубай на 30 ноември, " може да съставлява смяна в посоката ", в случай че участниците сключат обвързващи съглашения за прекосяване от изкопаеми горива към чисти енергийни източници като вятър и слънце.

Само действителен ангажимент за смяна " може да разреши на интернационалната политика да възвърне доверието си ", написа папата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР