Папа Франциск нарече украинския народ мъченически и допълни, че търговците

...
Папа Франциск нарече украинския народ мъченически и допълни, че търговците
Коментари Харесай

Папата определи украинците за мъченически народ

Папа Франциск назова украинския народ страдалчески и добави, че търговците на оръжие са заинтригувани от продължаването на войната, заяви Укринформ, базирайки се на " Ватикан нюз ". Светият отец е разговарял с публицисти на борда на самолета си на връщане от Марсилия.

" Тази война, коства ми се, е провокирана освен от руско-украинския проблем, само че и от продажбата на оръжие, от търговията с оръжие ", съобщи той. Във връзка с това папата означи, че през днешния ден най-печелившите вложения са тези във заводи за произвеждане на оръжие. Същевременно понтификът акцентира, че украинският народ " има история, изпълнена с страдалчество ".

 

Той напомни, че по-специално по времето на Сталин украинците са страдали доста. " Това е страдалчески народ, само че ние не трябва да си играем с мъченичеството му, а да му помогнем да реши тези проблеми по допустимо най-реалистичния метод. Сега виждам, че някаква страна прави крачка обратно, не дава оръжие и стартира развой, в който украинският народ сигурно ще бъде страдалец. А това е неприятно ", съобщи Светият отец, представен от Българска телеграфна агенция.

В сряда полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че Варшава няма да изпраща повече оръжия на Киев, тъй като е в развой на лично превъоръжаване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР