Папа Франциск използва своето великденско послание, за да призове отново

...
Папа Франциск използва своето великденско послание, за да призове отново
Коментари Харесай

Папа Франциск оплаква Великден на войната и предупреждава за ядрено унищожение


Папа Франциск употребява своето великденско обръщение, с цел да призове още веднъж за мир в Украйна, като сподели, че страната е „ въвлечена “ в „ жестока и безсмислена война “ и предизвести, че в случай че спорът ескалира, това може да докара до заличаване на човечеството, написа National Catholic Report.

„ Нека водачите на нациите чуят молбата на хората за мир “, сподели папата на 17 април. „ Нека те чуят този обезпокоителен въпрос, подложен от учените преди съвсем седемдесет години “.

„ Ще сложим ли завършек на човешката раса или човечеството да се откаже от войната? “, попита Франциск, цитирайки манифеста на Ръсел-Айнщайн от 1955 година, който предупреждаваше за световното заличаване, което може да бъде породено от нуклеарните оръжия.

" Моля ви, дано не привикваме с войната! ", прикани Папата.

Въпреки празничната атмосфера на площад „ Свети Петър “, изпълнен с към 50 000 поклонници и декориран с към 40 000 свежи цветя от Холандия, папата изрази тъмен звук в своето обръщение urbi et orbi („ към града и света “), които пристигна в края на Великденската литургия и бяха произнесени вместо проповед по време на литургия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР