Папа Франциск е на българска земя. Неговият самолет кацна на

...
Папа Франциск е на българска земя. Неговият самолет кацна на
Коментари Харесай

Светият отец кацна на българска земя

Папа Франциск е на българска земя. Неговият аероплан кацна на летище София малко преди 10.00 часа по-рано от плануваното. Това даде началото на неговата публична аудиенция у нас, която минава под знака на поклонението пред делото на монсеньор Анджело Ронкали, станал прочут като „ българския папа “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На летище София Светият отец беше посрещнат от българския министър председател Бойко Борисов с държавни почести. Двамата имаха диалог на четири очи, след което министър председателят Борисов съобщи, че папата е благословил България и я поздравил за нейните триумфи, в това число за сполучливото европейско председателство през 2018 година Борисов още веднъж акцентира, че визитата е огромна чест и реклама за нашата страна по света.

След срещата на летището кортежът на папа Франциск дойде пред президентството. Главата на Римокатолическата черква бе посрещнат персонално от президента Румен Радев. Започна формалната гала по посрещането. Прозвучаха химните на България и Ватикан.

Визитата на папа Франциск ще продължи два дни. Той е у нас отпред на внушителна делегация. Очаква се от София той да произнесе обичайна си за неделя молитва с обръщение за мир.

Папата е в България по покана на първите държавни мъже. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че визитата се реализира единствено 6 месеца, откакто тя е отправена персонално от него. Понтифът по-късно през днешния ден ще има среща и с патриарх Неофит.

На 6 май папа Франциск ще посети град Раковски, където ще се срещне с българските католици.

На 7 май той ще отлети за Македония, където ще се преклони пред делото на Майка Тереза, която е родом от Скопие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР