Папа Франциск днес насърчи хората, които обикновено не са харесвани

...
Папа Франциск днес насърчи хората, които обикновено не са харесвани
Коментари Харесай

Благословия от папата за най-мразените хора - данъчните служ...

Папа Франциск през днешния ден насърчи хората, които нормално не са харесвани - данъчните чиновници, като им сподели, че въпреки да не биха спечелили конкурс за известност, те са от жизненоважно значение за действието на едно заслужено общество, съобщи Ройтерс.

" Вашата работа наподобява неблагодарна (...) ", обърна се той към делегация на италианската организация по приходите и призна, че събирането на налози постоянно се възприема като " бъркане в непознати джобове ". Но всеки би трябвало да заплаща своя обективен дял, изключително богатите, тъй че най-слабите членове на обществото да не бъдат " смазани от най-силните ", съобщи Светият отец, представен от Българска телеграфна агенция. " Всъщност събирането на налози е симптом на правда и правдивост ", сподели той.
Светият отец похвали честността на хората, които заплащат налозите си, и осъди укриването на налози и сивата стопанска система. Загубите от укриване на налози в Италия се правят оценка на повече от 100 милиарда евро на година, демонстрират статистически данни. Смята се, че италианската сива стопанска система, която работи без контракти, социалноосигурителни вноски или заплащане на налози, възлиза на към 200 милиарда евро на година или към 11 % от Брутният вътрешен продукт.
Франциск сподели още на данъчните, че макар че може би няма да бъдат обсипани с любов на земята, те имат светец-покровител на небето и им напомни, че св. Матей е бил събирач на налози по римско време, преди да реши да стане почитател на Исус.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР