Папа Франциск беше подложен на критики, след като насърчи руските

...
Папа Франциск беше подложен на критики, след като насърчи руските
Коментари Харесай

Папата говори за наследството на Велика Русия, забравяйки за руския империализъм

Папа Франциск беше подложен на рецензии, откакто насърчи съветските младежи да не се отхвърлят от " наследството " си като наследници на " велика, просветена Руска империя " .

" Никога не се отхвърляйте от това завещание, вие сте наследници на великата Майка Русия, продължете напред с нея ", сподели папа Франциск на младите руснаци, събрали се на Общоруската среща на католическата юноша в Санкт Петербург в петък.

По време на речта, чийто клип беше оповестен онлайн , папата се върна и към някогашните риски императори Петър I и Екатерина II , двама владетели, които изиграха основна роля в разширението на съветските завоевания в Европа и които са известни като знаци на съветския империализъм.

" Вие сте наследници на велика Русия: велика Русия на светци , на царе, велика Русия на Петър Велики, на Екатерина II, на тази велика, просветена Руска империя, на велика просвета и огромна човещина " , сподели той.

Коментарите провокираха отвращение онлайн , като мнозина подлагаха на критика решението на папата да възхвалява империалистическото минало на Русия, изключително като се има поради продължаващата война на Кремъл в Украйна.

Thread

???????????? Pope Francis thanked the Catholic youth of Russia for their way of being Russian, reminded them that they are the heirs of the great mother Russia and urged them never to renounce their imperial heritage

1/5
— Toronto Television / Телебачення Торонто (@tvtoront)
Въпреки това, в останалата част от речта си, оповестена онлайн от Ватикана, папата споделя на съветската юноша да бъде " майстор на мира " и да " сее семената на помиряването ".

Папа Франциск неведнъж подлага на критика съветската инвазия в Украйна , призовавайки за преустановяване на спора. Но също по този начин направи някои спорни забележки, видимо обвинявайки НАТО за спора, и отхвърли да осъди Путин по име.
 Папа Франциск: Войната в Украйна е движена от имперски ползи, само че освен съветски Обновена
Папа Франциск: Войната в Украйна е движена от имперски ползи, само че освен съветски

Папата за войната, своята възможна оставка и инвалидната количка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР