Папа Бенедикт XVI е знаел за свещеници, които са злоупотребявали

...
Папа Бенедикт XVI е знаел за свещеници, които са злоупотребявали
Коментари Харесай

Разследване: Папа Бенедикт XVI е знаел за сексуални посегателства над деца в църквата

Папа Бенедикт XVI е знаел за свещеници, които са злоупотребявали с деца, когато е бил архиепископ на Мюнхен от 1977 до 1981 година, само че не е подхванал дейности против закононарушенията. Това сочат резултатите от следствие, съобщи CNN.

" Той е бил осведомен за обстоятелствата ", съобщи юрист Мартин Пуш, до момента в който адвокатската адвокатска фирма Westpfahl Spilker Wastl обявяваше данните за полови похищения в Мюнхенската архиепископия в продължение на няколко десетилетия. Разследването е било инициирано от самата черква.

" Смятаме, че той може да бъде упрекнат в непозволено държание в четири случая. Два от тях се отнасят до действия, осъществени по време на неговия мандат и глобени от страната. И в двата случая причинителите са останали дейни в църковната си работа ", посочва Пуш.

Бенедикт отрича да е знаел за насилието и да го е прикривал умишлено, заявиха от адвокатската адвокатска фирма. Разследващите обаче не му имат вяра. Констатациите им са неоправдателни за някогашния папа и следват години на спекулации за това какъв брой в действителност е знаел той. 

" По време на неговия мандат е имало случаи на малтретиране. Виновниците са траяли работата си без наказания. Църквата не е подхванала нищо. Той твърди, че не е знаел за някои обстоятелства, само че съгласно нашите данни това не е правилно ", сподели Пуш.

Бенедикт, който в този момент е на 94 години, стана първият папа от епохи насам, който самичък се отдръпна от позицията. Неговият мандат беше засенчен от глобален скандал за полови похищения в Католическата черква.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР