Панихидата в памет на починалия френски певец Шарл Азнавур се

...
Панихидата в памет на починалия френски певец Шарл Азнавур се
Коментари Харесай

Проведоха панихида в памет на Шарл Азнавур в Париж

Панихидата в памет на умрелия френски артист Шарл Азнавур се организира в Аремнската катедрала " Йоан Кръстител " в Париж, ситуирана наоколо до Шанз Елизе, съобщи Франс прес.

Този храм, издигнат през 1904 година, е тясно обвързван с живота на Азнавур. Тук през 1963 година той се венча за Ула Торсел, която беше негова брачна половинка в продължение на дълги години. Тук бяха кръстени и някои от петте деца на майстора на шансона, съобщи Българска телеграфна агенция.

На панихидата участваха роднини на артиста, най-близките му другари, сподвижници от музикалния бизнес. На публично равнище Армения беше показана от премиера Никол Пашинян, който ще взе участие в събота и в погребението на Азнавур. В края на опелото ковчегът с тленните остатъци на артиста бе изнесен под осъществяване на негова ария, подета от почитателите му, събрали се пред храма.

Във втората половина на деня в събота ще се състои погребението на легендата на френския шансон в гробището на град Монфор-л`Амори на югозапад от Париж, където почиват родителите и синът му Патрик, умрял на 25 години. Шарл Азнавур се спомина от оток на белите дробове на 1 октомври на 94-годишна възраст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР