Пандемията се оказа значителен фактор в посока провокиране на ответна

...
Пандемията се оказа значителен фактор в посока провокиране на ответна
Коментари Харесай

Теодора Бакърджиева: Хората даряват все повече и са по-щедри

" Пандемията се оказа забележителен фактор в посока провокиране на ответна реакция на съпричастност . Още през 2020 година хората откликваха на апелите за оказване на незабавна помощ и поддръжка в битката с Covid на първа линия. След като осъзнахме, че това не е единствено здравна рецесия, хората започнаха да поддържат дела и в обществената сфера ". 

Това сподели пред БНР Теодора Бакърджиева от Българския дарителски конгреси. 

По думите ѝ наклонността на нарастване на броя хора, които подаряват, се резервира . И макар злоупотребите на една дарителска платформа. 

Хората са и по-щедри и подаряват доста повече непринуден труд , добави тя: 

" Индивидуалните донори подаряват по-отговорно. Все повече разпознават дарителството като опция да съучастват в решаването на съответни проблеми или за развиването на една или друга смислена идея, която сплотява и други към тях за реализиране на позитивна смяна. Запазва се наклонността хората да подаряват, тъй като желаят да оказват помощ въпреки и с дребни суми . Те биха желали постоянно да поддържат близки до тях дела, с което имат вяра, че способстват за по-дългосрочни и устойчиви резултати. Компаниите много отговорно се отнасят към ролята си на виновен корпоративен жител ". 

В предаването " Нещо повече " Бакърджиева добави, че ролята на гражданските организации е многопластова и те са свързващото звено сред потребността от поддръжка и тези, които имат запас , който непринудено биха желали да дават като помощ. 

Интервюто с Теодора Бакърджиева можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР